Jak vařit rýži a těstoviny?

Těstoviny vaříme ve velkém množství osolené vody. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme jen krátce, zpravidla 5-8 minut.

Těstoviny se neslepí, když k nim hned po uvaření přidáme 1 lžíci studené vody a slijeme je.

Těstoviny se neslepí, když do vody přidáme trochu oleje nebo másla.

Při vaření rýže dáme na 1 cíl rýže 2 díly vody.

Rýži krátce prudce povaříme a pak oheň stáhneme a necháme ji pod pokličkou dojít.

Rýži lze vařit ve větším množství vody, kterou pak slijeme.

Když k rýži přidáme během vaření trochu citrónové šťávy, bude krásně bílá a nadýchaná.

Přidáme-li k rýži kousek másla, nevykypí.

Rozvařenou rýži propláchneme studenou vodou, necháme ji okapat, pak ji rozestřeme na plech a dáme ji asi na 30 minut do vyhřáté trouby.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv článků, Novinky a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>