Jak skladujeme potraviny

Ovoce – jablka a hrušky dáme na tác tak, aby se vzájemně nedotýkalo. Pravidelně ho kontrolujeme, nahnilé okamžitě vyhodíme.

Citrony vydrží v chladničce několik týdnů, pokud je skladujeme ve sklenici se studenou vodou.

Čerstvé houby vydrží v chladničce několik dnů, když je přikryjeme vlhkými ubrousky.

Rajčata a okurky uchováváme ve spíži nebo v komoře, nikoliv v chladničce.

K uskladněným bramborám přidáme několik jablek, tím zamezíme jejich klíčivost.

Oškrábané brambory, které nechceme ihned vařit, ponoříme do studené vody a dáme je do chladničky.
Celer, bylinky nebo olivy uchováme nejlépe v chladničce v misce se studenou vodou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv článků, Novinky a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>