Jak ovoce nejlépe dozraje

Rajčata necháme dozrát na tmavém místě, nejlépe v krabici. Na slunci změknou a nedozrají. Jablka a hrušky nejlépe dozrají v papírovém sáčku, který několikrát propíchneme a uložíme na tmavé a chladné místo.

Banány dozrávají při pokojové teplotě, pokud chceme jejich zrání zastavit, dáme je do chladničky. Sice tam zhnědnou, ale nezměknou.

Avokádo dozraje v komoře, nikoliv v chladničce. Někdo dává avokádo do mikrotenového sáčku a přidá k němu kousek banánové slupky.

Pokud naopak nechceme, aby ovoce dál zrálo, dáme je do chladničky a posypeme moukou tak, aby nevykukovalo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv článků, Novinky a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>