Co s olejem?

Na přípravu pokrmů se hodí všechny druhy oleje, které obsahují nenasycené mastné kyseliny. Kokosový a palmový olej ovšem obsahuje nasycené tuky, takže ten používat nebudeme.

Arašídový olej se hodí na smažení při vysokých teplotách.

Olej z fritézy zpravidla načichne tím, co jsme v něm smažili. Proto v něm osmažíme plátky
syrových brambor. Pach zmizí.

Pánev nejdřív zahřejeme, teprve pak na ni nalijeme olej.

Olej nebude prskat, když pánev posypeme solí.

Přidáme-li do oleje trochu octa, pokrm ho tolik nenasákne.

Když přidáme do oleje, v němž smažíme řízky, několik koleček mrkve, nebude se přepalovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv článků, Novinky a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>